20 Şubat 2013

Bakım Zamanı


Selülit maalesef birçoğumuzun korkulu rüyası. Selülit oluşumunun kiloyla  tabiki alakası var ama en büyük etken vücut yapısı, beslenme şekli ve kişinin yaşam tarzı... Bugün en güzel fiziğe sahip birçok ünlü bile maalesef selülit problemi yaşayabiliyor. Scarlett Johansson ve Victoria Beckham ın fotoğraflarını görmüşsünüzdür.
Bütün kış boyunca yediğimiz fast food yiyecekler maalesef vücudumuza selülit olarak geri dönüyor. Sonra baharda hepimizi zayıflama ve selülitten kurtulma telaşı sarıyor:)  Geçen kış  Biotherm 'in gece-gündüz krem setini aldım ama çok düzenli kullanamadım. Şunu unutmayın ki krem tek başına asla işe yaramaz. Mutlaka spor yapmalı ve beslenmemize dikkat etmeliyiz. Ve tabi selülitin en büyük düşmanı su, bol su içmeliyiz.Bu kış kremlerimi daha düzenli kullanıyorum. Sabah ve akşam aksatmadan sürmeye çalışıyorum.Tabi 4 aydır spor yapıyor olmamın ve böbrek taşlarım nedeniyle bol su içmemin de faydasını görüyorum. Beslenme konusunda kesinlikle iradeli değilim bu nedenle beslenme konusunda ahkam kesemeyeceğim:) Haftada bir bile olsa fastfood yiyorum, çikolatadan kesinlikle vazgeçemiyorum. Her Pazartesi başladığım diyet haftanın 3.yada 4.günü son buluyor. Ama spor sayesinde bacaklarım eski pürüzsüzlüğüne yaklaştı diyebilirim. Denemenizi tavsiye ederim. Ve lütfen ama lütfen mayonezden, çiğ kremadan ve yağ oranı yüksek her şeyden uzak durmaya çalışın...






Bakımdan konu açılmışken bir de nemlendirici tavsiye etmek istiyorum. Ben uzun zaman Lancome Hydra Zen kullanıcısıydım.
Sonra daha hafif, daha su bazlı bir ürün arayışına girdim. Tavsiye üzerine Biotherm Aqua serisini denedim ve inanılmaz memnun kaldım.
Su bazlı olduğu için sürer sürmez cilt tarafından emiliyor ve dokunduğunuzda krem sürülmüş hissini, o ağırlığı kesinlikle hissetmiyorsunuz.
Yağlı olmadığı için her cilt tipine uygun. Benim cildim hassas olduğu için yoğun yapılı kremler kızarıklık yapar.Bu nedenle nemlendirici konusu benim için çok önemlidir.
Biotherm de kesinlikle sorun yaşamadım.



Ürün önerime yeni rujumla devam ediyorum. Bu ruju reklamlarda görmüştüm ve rengi çok hoşuma gitmişti. Sağolsun kardeşim hemen almış bana.
Buğday tenli olduğum için kırmızı, bordo gibi renklerin bana yakışmadığını daha önce söylemiştim. Benim ideal ruj rengim pembe ve tonları. Buna şeftali tonlarını da ekleyebiliriz.
Genelde oje rengimle aynı tonlarda ruj sürmeyi severim.
Fotoğraftaki ruj Avon’un  berry smooch isimli ruju. Çok yumuşak bir yapısı var ve dudakta ağırlık hissi yaratmıyor. Benim rengimde pembe ve tonları diyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. 







6 yorum:

  1. ben artık böyle pahalı markaların urunlerıne para yatırmıyorum
    doğal yağlar kabak lıfı ve peeling bol su yesıl cay cozuyorum ısı yakında paylascam bloğumda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paylaşırsan süper olur:) Doğal yağlar herzaman daha faydalıdır:)

      Sil
  2. cok güzel bi post olmus,eline sağlık.krem önerinde sözünü dinlicem sanırım :)

    ben de seni bloguma beklerim, mutlaka gel :)

    visnetadindaa.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.
    Blogumda çekiliş var. Sizi de beklerim :)
    gulizuzer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, Berry Smooch benim de favorim, bu seriden 7 renk denedim, Berry Smooch en güzellerinden biri, en çok da o satıyor bildiğim kadarıyla :) Selülit hepimizin korkulu rüyası, kabusu ya.. Bir iki ay sonra ben de tutuşurum kesin :)

    Bu arada blogumda Avon'un yeni parfümü Sensuelle'in hediye çekilişi var, mutlaka bekliyorum ;)

    http://lunaparkqueen.blogspot.com/2013/02/give-away-avon-sensuelle-parfum.html

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)