05 Ağustos 2012

Cote D'Azur Klasiği- NİCE

Hazır yaz gelmiş,sıcaklar bastırmışken sizi bambaşka bir dünyaya götürmek istedim.Avrupa'nın en güzel sahil bölgelerinden biri olan Güney Fransa turuna hazır mısınız?Biz balayımızı geçirmek için Güney Fransa'yı tercih ettik.Hem gezip, hem denizin tadını çıkarıp hemde çok uzun süre yolculuk yapmak istemiyorsanız Güney Fransa tam size göre. İlk durağımız Nice. Havalimanının önünden otobüse binerek Nice'in merkezi olan Massena Meydanı'na rahatlıkla ulaşabilirsiniz, taksi imkanıda olması karşın gereksiz ve pahalı. Meydanda Apollo heykeli bütün çıplaklığıyla sizi karşılıyor olacak:)



Apollo heykeli şehre sonradan yapılmış ve şehrin simgesi haline gelmiş.Etrafındaki küçük heykeller 5 gezegeni temsil ediyormuş.Ben Massena Meyda'nı nı çok beğendim.Akşamları her köşesinde ayrı bir gösteri yapılıyor.Sokak dansçıları,Michael Jackson lar :),ressamlar...Buarada resimdeki bayanları tanımıyorum:)





Hemen deniz kenarından küçük gezi trenleri kalkıyor ve şehrin turistik yerlerini gezdiriyor.Yukarıdaki muhteşem Nice manzarasını trenle yaptığımız turda çektik. Deniz genelde dalgalı ve birden derinleşiyor ama rengi muhteşem. Ücretli özel plajlar da, halk plajıda vardı. Halk plajında şezlong olmuyor ama özel plajlar oldukça pahalı olduğu için biz halk plajını tercih ettik. Tüm Nice sahili çakıldan oluşuyor . Halk plajında dahi kimse kimseyi rahatsız etmiyor, herkes kendi halinde.
Bu küçük,sevimli Fransız kız da trende tam yanımızda oturuyordu:) Michele günün birinde okursan Bonjour..! ;)


Şehrin birçok yerinde savaşçıların,tanrıların ve bürokratların heykelleri var.Yukarıda görmüş olduğunuz manastır ise şehrin en büyük manastırı ve şehrin kuzeyinde yer alıyor.


Şehir Eski Nice ve Yeni Nice olmak üzere ikiye ayrılıyor.Apollo heykelinin önünde yüzünüzü denize döndüğünüzde sol taraf Eski Nice,sağ taraf ise Yeni Nice oluyor.Yeni Nice tarafında daha çok oteller var.Şehrin en meşhur ve simgesi haline gelmiş olan oteli Hotel Negresco dur.Yeni Nice tarafında sokağın sağında ve solunda restoranlar ve cafeler var. Sokağın girişindeki "Massena Cafe" de yediğimiz kremalı mantarlı spagetti ve hamburger muhteşemdi. Deniz mahsulleri restarurantların specialleri ve tabiki şaraplar(tercihiniz "Rose" olsun). Sokağın çeşitli yerlerinde resim yapan insanlara, hediyelik eşya satan mağazalara rastlayabilirsiniz.


Yukarıdaki fotoğraflar eski Nice'den.Ben eski Nice tarafını Asmalı Mescide benzettim.Yanyana birçok restoran ve cafe var. Orada sokaklara masa koymak bizdeki gibi yasak değil bazılarının dikkatine :). Ben et yemediğim için hele yurtdışında asla yemediğim için 8 günlük tatilimizi pizza ve makarna yiyerek geçirdim.Tatlıya gelince... bugüne kadar yediğim en güzel tiramisu Eski Nice'de:) Üzgünüm restoranın ismini hatırlamıyorum:)Eski Nice tarafında çeşit çeşit peynirlerin, kendi üretimleri kolonyaların ve el yapımı gerçek deri çantaların, sandaletlerin satıldığı küçük, yerel dükkanlar var. Biz İstanbul'a döneceğimiz gün dayanamadık ve birkaç çeşit peynir alıp el bagajımıza koyduk.
Havaalanındayız,uçağa bineceğiz. Pis,ekşi bir koku geliyor burnuma. Eşimede diyorum ki aman bu araplar da ne pis kokuyolar:) Bavula bir eğildim meğer koku bizim peynirlerden geliyormuş:)Meğer pis kokan bizmişiz:)Allah tan uçağın içi serin, havalandırma çalışıyorda koku pek hissedilmedi, yada bize öyle geldi:)

Tren bizi kesmedi birde otobüsle şehir turu yapalım dedik:) Nice'de hava tahminimizden soğuktu. Ben Temmuzun göbeğinde hava sıcak olur diye düşündüm, tabi düğün telaşı falanda işin içine girince yanıma kalın birşeyler almayı unutmuşum.Gündüz maksimum sıcaklık 24 dereceydi,akşam ise 20 nin altındaydı.Şehrin en meşhur alışveriş merkezi Galerie Lafayette den şal aldım ama kesmedi. Otobüs turunuda akşam yemeği öncesinde yaptık. Soğuktan donma tehlikesi atlatmış olacağım ki turun bir kısmında uyuyakalmışım:)Yukarı daki fotoğraflarda eski Nice evlerini ve kütüphaneyi görüyoruz.Şehrin iç kısımlarında çok güzel,eski Fransız evleri vardı. Tertemiz ve düzenli,güzel mi güzel bir sahil şehri.



Yukarıdaki 3 kare Nice'de ki son günümüzde çekilmiş olup birincisi belediye binası ikincisi ve üçüncüsü ise Savoy Dükü'nün sarayıdır.Muhteşem bir yapıydı.





Nice'de ki tatilimizi tamamladık ve Cannes'a gitmek üzere tren garının yolunu tuttuk.Yukarıda gördüğümüz yapı Nice Tren Garı. Çok güzel,eski bir yapı ama bizim Haydarpaşa mız vallahi de daha güzel:) Kıymetini bilsek keşke.
Nice'den Cannes'a geçmeden 1 gün önce çok güzel bir tura katıldık.
Cannes,Monaco,Monte Carlo,Eze,St.Paul,Antibes leri içeren çok güzel bir turdu. Onada ileriki günlerde bu sayfalarda yer vereceğim.Nice,yorulmadan hem deniz hem kültür tatili yapabileceğiniz,kısa sürede insanı içine alan ve kendine hayran bıraktıran çok güzel bir Fransız şehri.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)