07 Mayıs 2013

Ankara | Part 1

Cumartesi sabahı erkenden yola çıkıp Ankara' ya gittik. Asıl gidiş nedenimiz pazar günü kuzenimin düğünü olmasıydı. Düğünü fırsata çevirip kısa bir de tatil yapmış olduk. Ankara Dedeman Otel'de konakladık. Çok konforlu, temiz ve misafirperver bir otel arıyorsanız Ankara' da, adresiniz Dedeman olmalı.
Ankara' ya varır varmaz ilk durağımız Anıtkabir oldu. Ben ilk kez gittim ve inanılmaz duygulandım. Atatürk' e o kadar yakın hissetmek, müzede ona ait eşyaları görmek beni çok duygulandırdı. Büyük bir özlem ve bir kez daha büyük bir hayranlık duydum.
Anıtkabir' le ilgili yeni öğrendiğim bazı şeyleri de paylaşmak istiyorum. Ata' mızın naaşının bulunduğu oda sekizgen şeklinde tasarlanmış. Sekizgen ölümsüzlüğü ve sonsuzluğu simgeliyormuş. Odasının yedi kenarında Türk bayrağı var. Sekizinci bayrak ise odanın kapısının tam karşısına denk gelen Ankara Kale' sinde dalgalanan bayrak. Ata' mızın bayrağımızın semalarda her zaman dalgalandığını görmesi çin (bu mecazi bir tabir) mimarlar tarafından bu şekilde tasarlanmış.








Meşhur Aslanlı Yol




Askerlerin nöbet değişimi



Bahçedeki termometre 38 dereceyi gösterdiğinde o hala görevine devam ediyordu...



Anıtkabir'den sonra Ankara' nın meşhur Arjantin Caddesi' ne gittik. Arkadaşlarımızın tavsiyesi üzerine Cafemiz' e uğradık. Hem dekorasyonu hem yemekleri muhteşemdi. İstanbul ' da şubesi olup olmadığını sordum ama malesef şimdilik yokmuş.







Ankara' da ki ilk günümüz böyle geçti. Devamı yakında gelecek:)

Sevgiler

Blouse / Stradivarius
Trousers / Stradivarius
Shoes / Bambi
Bag / Mango

6 yorum:

  1. Atatürk'e ve o askerlere minnettarız gerçekten..

    YanıtlaSil
  2. Ankaraya hoşgeldin canım.

    YanıtlaSil
  3. harika bri gezi olmuş canım
    güzel yorumun için teşekkür ederim =) muckss

    YanıtlaSil
  4. looks like you're having a lovely time

    YanıtlaSil
  5. Ankarada okuduğum için bende oranın ayrı bir yeri var. Birçok kişi sıkıcı bir yer dese de aslında gezilecek yerleri de çok. İyi gezmeler diliyorum :)

    YanıtlaSil
  6. anıtkabırı her gordugumde ıcım tuhaf oluyor..ne guzel bır zıyaret olmus bu huzur ve uzuntu....sevgıler

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)